9°C
Mostar 11°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

15.09.2021 / 20:00 Fudbal - Trener Veleža

Dudić: Da smo birali najgori raspored to bi bio ovaj koji igramo

Dudić: Da smo birali najgori raspored to bi bio ovaj koji igramo
Foto: FENA

Trener Veleža Feđa Dudić nakon poraza u mostarskom derbiju od Zrinjskog rezultatom 2:1 rekao je da poraz u finišu susreta najviše boli.

Bez obzira na to, čestitao je protivniku na trijumfu u uvodu press-konferencije nakon meča, prenosi Klix.

“Na početku bih čestitao Zrinjskom na pobjedi. Nije lagano primiti gol u finišu meča, a kada pogledate da je rezultat bio 2:1, rekli bi da je bilo puno prilika i da je utakmica bila dobra, ali svi golovi su bili plod nekih grešaka i pravih prilika je bilo malo. Prvo poluvrijeme smo dobro otvorili, ali onda smo se izgubili u sredini terena iako smo imali ofanzivne igrače. Zrinjski je kroz prekide pravio pritisak i nažalost, jedan takav su iskoristili“, rekao je Dudić i nastavio:

“U drugom poluvremenu je išlo sve na to da će remi biti konačan rezultat, a onda se desila jedna sitaucija koju nismo otklonili kako treba, dozvolili smo da Bilbija skače s Radovcem iako znamo da je on najopasniji igrač lige i na kraju smo bili kažnjeni. To je bilo dovoljno da izgubimo, a vidjeli smo da se poslije nije ni igralo jer je Zrinjski to iskusno priveo kraju. Čestitamo im, a mi se okrećemo novoj utakmici za tri dana.”

Dudić je također dodao i to da njegovi igrači nisu igrali onako kako su se dogovorili prije utakmice, no da je “krivac” za takvo nešto i Zrinjski koji je vršio odličan pritisak.

“Čekali smo reakciju nakon povrede Brandaoa i sve je dugo trajalo. Trebali smo odmah reagovati, ali svakako je bio prekid, a umjesto da se odbranimo, mi smo primili gol. Nedostajao nam je bolji posjed lopte i ono po čemu smo poznati. Nismo bili pravi u tom segmentu, nabijali smo loptu, a naravno da je kriv i protivnik koji je izlazio visoko i radio odličan pritisak. Nismo se zadovoljili jednim bodom, rekli smo da želimo pobjedu, ali nismo bili odlučni u tom svemu. Kako je utakmica prolazila, vjerovatno su i igrači mislili da je bolje remizirati nego izgubiti”, kaže Dudić i nastavlja:

“Da smo birali najgori raspored, to bi bio ovaj koji mi igramo. Svi timovi koji žele igrati u Evropi igraju s nama, a nažalost, ostali smo bez Brandaa, kao i Ovčine koji je dobio treći žuti. Imat ćemo kadrovskih problema, ali vidjet ćemo do subote ko će biti spreman.”

Naredni meč Velež igra na Grbavici protiv Željezničara s početkom u 17 sati.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo