9°C
Mostar 12°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

15.09.2021 / 19:39 Regija - Predsjednik Srbije

Vučić: Nikada i nikome se više nećemo izvinjavati

Vučić: Nikada i nikome se više nećemo izvinjavati
Foto: Tanjug

Nikada više nećemo se za srpsku trobojku nikome izvinjavati. Nosićemo je ponosno od Australije do Јužne Amerike, da nosimo srpsko ime i prezime, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, na centralnoj manifestaciji u Beogradu posvećenoj obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

- Hvala našim precima, junacima Kolubare, Cera, Soluna....Sloboda Srbije i srpskog naroda nije imalo cijenu, ginuli su barjaktari, ali su zastave preživjele. Upravo zbog njih obilježavamo današnji praznik, možda i najvažniji, ko smo, odakle smo i gdje idemo - naglasio je Vučić.

On je poručio da je ovaj datum zasnovan na zajedničkoj patnji.

- Uz čuveni poklič vojvode Mišića: Braćo, ne stajte do Srbije! Imamo pravo na dostojanstvo, na sjećanje, pravo da sami odlučimo kada ćemo i šta da zaboravimo, i sebi i drugima - podvukao je Vučić, javlja RTRS.

Јoš jednom jue ponovio značaj slobode.

- Robovi su uvijek isti, jer su porobljeni, a slobodni ljudi su različiti, upravo zato što su slobodni. Naši neprijatelji kažu da smo izmislili našu istoriju, jer smo se dodvoravali drugima. Tolike žrtve smo podnijeli da ugledamo svjetlo slobode. Zaboravljajući na svoju slavnu istoriju i naše vođe, vladike, kneževe, junake i narod. I večeras očekuju da im se izvinjavamo. Nećemo više - zaključio je Vučić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo