3°C
Mostar 10°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 6°C
Bihać 4°C

15.09.2021 / 18:15 Tenis - US Open

Hrvatski trener Nikola Pilić komentirao poraz Đokovića pa zaplakao u emisiji

Hrvatski trener Nikola Pilić komentirao poraz Đokovića pa zaplakao u emisiji
Foto: Screenshot

Nikola Pilić, legendarni hrvatski teniser i trener, jedan je od najzaslužnijih za karijeru Novaka Đokovića. Pilić je Novaka otkrio kao klinca, prepoznao je u njemu nestvaran talent i primio ga je kod sebe doma da bi s njim radio.

Novak je protiv Medvedeva bio na korak do toga da nakon Lavera (1969.) postane tek drugi igrač u Open eri koji je osvojio kalendarski Grand Slam, a bio je i blizu da prestigne Federera i Nadala po broju titula na četiri najveća turnira.

Pilić je, kao i brojni drugi stručnjaci, šokiran porazom Đokovića od Medvedeva i tokom uključenja u RTS čak je i zaplakao.

"Neću biti subjektivan, Novak je za mene najbolji svih vremena. Novače, glavu gore, i meni je teško", kroz suze je na kraju rekao Pilić, piše Index.hr.

Pilić, koji je kao trener osvojio Davis Cup s Njemačkom, Hrvatskom i Srbijom, ipak tvrdi da će Đoković prestići Nadala i Federera po broju osvojenih Grand Slamova. U ovom trenutku sva trojica imaju 20 GS-ova, a Pilić je siguran da će istorija biti ispisana već na Australian Openu u januaru iduće godine.

"Niko nije osvojio devet puta Australian Open, to je jedino Novak napravio. On se osjeća fantastično u Australiji i sigurno da će, ako se bude osjećao dobro, osvojiti deseti naslov tamo. Ja sam siguran da su ambicije Novaka velike. Mlađi je od Nadala i Federera i siguran sam da će prije ili kasnije osvojiti 21. titulu. Ali, samo da vam kažem, to nije bitno. Onog trenutka kad je Đoković osvojio posljednji Wimbledon, stavio sam sve na stol i došao do toga da je u pet različitih komponenata najbolji na svijetu", rekao je Pilić.

Ovdje pogledajte video Pilićevog uključenja, koje je završeno u suzama.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo