10°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

15.09.2021 / 15:57 BiH - Posjeta Zavidovićima

Novalić s radnicima Krivaje: Rješavaju se naslijeđeni problemi

Istaknuto je da Vlada FBiH intenzivno ulaže napore u rješavanju naslijeđenog problema radnika Krivaje.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić sastao se danas, na Dan općine Zavidovići, s načelnikom ove općine Hašimom Mujanovićem i njegovim saradnicima u Zavidovićima.

Sastanku su prisustvovali i federalni ministar prostornog uređenje Josip Martić, ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona Azra Sinanović, te predstavnici Sindikata radnika Krivaje.

- Velika mi je čast danas biti u Zavidovićima. Svim stanovnicima Zavidovića čestitam Dan općine sa iskrenom željom da mjesto njihovog života bude još bolje i prosperitetnije u budućnosti - poručio je premijer Novalić.

U razgovoru s rukovodstvom ove općine, naglašeno je da je Vlada Federacije BiH i dosada pomagala Zavidovićima, te da će s podrškom nastaviti i ubuduće.

Premijer Novalić se, nakon sastanka  u Općini, obratio okupljenim radnicima Krivaje ispred općinske zgrade kojima je ukazao na dosad poduzete aktivnosti i napore Vlade FBiH u rješavanju njihovog statusa. Tom prilikom odgovarao je i na pojedinačna pitanja radnika. Istaknuto je da Vlada FBiH intenzivno ulaže napore u rješavanju naslijeđenog problema radnika Krivaje, a osim pitanja o rješavanju statusa ove kompanije, radnici su bili zainteresirani i za izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju u FBiH.

Nakon toga, premijer Novalić je s načelnikom Mujanovićem otvorio i novoizgrađeni Biznis centar Općine Zavidovići, koji je uspostavljen zahvaljujući sredstvima Vlade Federacije BiH izdvojenim za podršku ovoj općini.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo