8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

15.09.2021 / 14:10 BiH - Banja Luka

Akcija MUP-a RS: Hapšenja i pretresi zbog nabavke medicinske opreme

Akcija MUP-a RS: Hapšenja i pretresi zbog nabavke medicinske opreme
Foto: Twitter

U toku je velika akcija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Banjaluci, u okviru koje policija pretresa Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, potvrđeno je za RTRS.

- Osim prostorija Instituta, u toku je pretres više privatnih firmi - rekla je portparolka Republičkog tužilaštva - Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, korupciju i najteže oblike privrednog kriminala Dragica Tojagić.

Navela je da se pretresi vrše u vezi sa sumnjama u nezakonito poslovanje Instituta u postupku javnih nabavki medicinske opreme.
- Pretresi se vrše po naredbi tog odjeljenja i više informacija biće poznato nakon završetka pretresa i istrage - navela je Tojagićeva.
Kako nezvanično saznajemo RTRS, pretresi se vrše u agenciji Travel for fun. Policija obezbjeđuje objekat agencije u TC Emporijum.

Podsjetimo, mediji su ranije izvještavala da je Institut za javno zdravstvo Republike Srpske 10. aprila ove godine potpisao ugovor sa turističkom agencijom Travel For Fun u vrijednosti od 2.388.500 KM bez PDV-a za nabavku zaštitne medicinske opreme koja se koristi za sprečavanje i suzbijanje širenja koronavirusa na teritoriji Republike Srpske, piše portal Infoveza.

Postupak javne nabavke je sproveden putem pregovaračkog postupka bez objave obavještenja, a turistička agencija Travel For Fun je jedini ponuđač s kim su pregovarali.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo