8°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 7°C

14.09.2021 / 14:01 Fudbal - Uoči utakmice

Procurio Ronaldov prvi govor igračima Uniteda: 'Svi su ga slušali u tišini'

Procurio Ronaldov prvi govor igračima Uniteda: 'Svi su ga slušali u tišini'
Foto: EPA

Cristiano Ronaldo u subotu je zaigrao za Manchester United nakon 12 godina. U četvrtom kolu Premiershipa United je dočekao Newcastle, a Ronaldo je zaigrao u prvih 11 i odmah zabio dva gola u pobjedi 4:1.

Povratnik iz Juventusa odmah se nametnuo u novoj svlačionici kao lider.

"Cristiano sve podiže i tjera suigrače da budu koncentrirani. Prvo to traži od sebe, a onda od suigrača i svih nas", rekao je Unitedov menadžer Ole Gunnar Solskjaer u subotu nakon utakmice.

The Sun piše da je Ronaldo održao uvodni motivacijski govor uoči Newcastlea. Zamolio je suigrače za zalaganje i trud.

"Ronaldov govor je bio vrlo snažan i uzbudljiv. Cijela skupina igrača i stručni stožer slušali su ga u tišini. Suigračima je rekao: 'Vratio sam se u United iz dva razloga. Prvi je zato što volim klub. Drugi je taj da volim pobjednički mentalitet koji se osjeća u redovima ove momčadi'", pišu Englezi,a prenosi Index.hr.

Tvrde da je Ronaldo ovo rekao suigračima:

"Nisam se vratio da budem navijač. Ako želite uspjeti, potrebno je da volite ovaj klub svim srcem. Morate jesti, spavati i boriti se za ovaj klub. Igrali ili ne, morate podržati svoje suigrače i uvijek davati 100 posto za klub."

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena bio je daleko odmakao u pregovorima s Manchester Cityjem, ali je onda posljednjeg dana prijelaznog roka senzacionalno odabrao njegovog najvećeg rivala.

Tako se u 36. godini vratio u United, koji je za njega Juventusu platio odštetu od 15 milijuna eura.

Ronaldo je na Old Trafford prvi put došao 2003. iz lisabonskog Sportinga kao 18-godišnjak i ondje je ostao šest godina, kada je za 94 milijuna eura otišao u Real.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo