6°C
Mostar 9°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

13.09.2021 / 17:33 Tenis - Emotivno slomljen

Đoković u suzama prekinuo presicu

Đoković u suzama prekinuo presicu
Foto: Agencije

Nakon što je zaplakao tokom finala US Opena protiv Danila Medvedeva (4:6, 4:6, 4:6) i na ceremoniji poslije meča, Novak Đoković emotivno se slomio i na konferenciji za medije iz Srbije.

Đoković je protiv Medvedeva imao priliku osvojiti rekordni 21. Grand Slam, ali i postati prvi teniser nakon 1969. godine koji je u jednoj godini osvojio sva četiri Grand Slama.

"Nažalost, tako je kako je, završetak nije idealan, ali moram biti ponosan zbog svega napravljenog. Uspješna godina, tri Grand Slam titule i jedno finale. Ne želim patetično zvučati i žaliti se, jer imam toliko toga na čemu trebam biti zahvalan. Nezahvalno je i nekorektno pričati o... Naravno da me boli, čovjek sam i imam emocije, ali podsjećam sebe koliko nevjerojatno puno imam sreće u životu. Bog i anđeli su me podržavali svih ovih godina i na tome sam im vječno zahvalan, i zbog toga sam i ovdje. Ima još stranica za ispisati", rekao je najbolji teniser svijeta pa zaplakao pričajući o porodici.

"Život je sad potpuno drugačiji, suprug sam i otac, imam neke druge prioritete. Htio bih više vremena provoditi s djecom, to sam sebi obećao jer... Odsustvo me boli jako. Izvinjavam se. Uhhh", kroz suze je govorio Đoković i napustio presicu, piše Index.hr.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo