8°C
Mostar 14°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

13.09.2021 / 15:52 Politika - Predsjednik SDS-a

Šarović: Dodik traži način da napravi politički zaokret

Šarović: Dodik traži način da napravi politički zaokret

Komentarišući izjavu Milorada Dodika da je Kristijan Šmit za njega prihvatljiv kao predstavnik Kvinte, Mirko Šarović, predsjednik SDS, kaže da je to obična igra riječi koja se svodi na isto.

On navodi da Dodik traži način da napravi politički zaokret a da to izgleda sasvim „normalno“.

„Politički, on je u vrlo složenoj i teškoj situaciji. Predsjednik Srbije ovih dana je razgovarao sa Šmitom, a Dodik je tog istog Šmita uporedio sa nekim njemačkim civilom koji je zalutao u BiH, i već je upao u problem. On je posljednjih sedmica, potpuno je jasno, samo zaoštrio retoriku, radi svog nekog rejtinga i rejtinga njegove stranke, a sada tu istu retoriku mora prilagođavati aktuelnoj situaciji“, kazao je Šarović.

Mi kao Srpska demokratska stranka i kao opozicija, dodaje Šarović, činimo ga odgovornim, kao i cijelu vlast, da nađe i ponudi rješenje za nametnutu Inckovu odluku, ali on tog rješenja očito nema, niti ga uopšte traži.

„Sasvim je jasno da nema ni bilo kakav plan za tako nešto a odgovoran je jer je vlast i mora naći izlaz i rješenje radi građana Republike Srpske. Obiće mu se o glavu namjera da krizu produži i njome upravlja do slijedećih izbora, bez traženja realnog izlaza iz postojeće situacije. Od njega će to tražiti ne samo SDS i opozicija nego i cijela javnost Republike Srpske“, poručio je Šarović.(Vijesti.ba)

Izdvajamo