0°C
Mostar 5°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 3°C
Bihać 0°C

13.09.2021 / 13:49 Fudbal - Optuženi za nanošenje povreda

Stojan Vranješ negirao krivicu, njegov brat Ognjen se nije pojavio u sudnici

Stojan Vranješ negirao krivicu, njegov brat Ognjen se nije pojavio u sudnici
Foto: Mondo

Kapiten banjalučkog Borca Stojan Vranješ, negirao je danas krivicu u Osnovnom sudu Banjaluka za krivično djelo tjelesna povreda, po optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Njegov brat, nekadašnji bh. reprezentativac i fudbaler atinskog AEK-a Ognjen Vranješ nije se danas pojavio u banjalučkoj sudnici, a obuhvaćen je istom optužnicom i tereti se za krivično djelo teška tjelesna povreda, piše Mondo.

Kako saznajemo, Ognjen je trenutno u Belgiji, te je ročište za izjašnjenje o krivnji u njegovom slučaju odloženo za 18. oktobar, a ukoliko se ni tada ne pojavi, postupak protiv njih dvojice biće razdvojen.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka tereti braću Vranješ za napad na mladića i djevojku 2020. u Robnoj kući “Boska” u Banjaluci.

Advokat Stojan Vukajlović, branilac Stojana Vranješa, tvrdi da njegov klijent nije kriv za ono što mu se stavlja na teret.

“Radilo se o masovnoj tuči, a optužnicom su obuhvaćeni samo Ognjen i Stojan, jer se radi o javnim ličnostima i cilj je da se od njih izvuče materijalna korist. Nigdje se ne pominju i ostali učesnici. Djevojka koja je povrijeđena, nije zadobila tjelesne povrede na način opisan u optužnici i odbrana će to dokazati tokom postupka“, izjavio je Vukajlović.

Prema navodima optužnice, braća Vranješ su 20. juna prošle godine oko 1.50 sati napali Dušana Komljenovića i njegovu djevojku Anju Trtić, u objektu robne kuće “Boska”.

Sve se dešavalo nakon što su krenuli da izlaze iz restorana “Agape”, na stepeništu u unutrašnjosti objekta robne kuće.

“Ognjen je Komljenovića udario šakom u glavu, u predjelu lica, i tako mu izbio dva zuba. Od siline udarca Komljenović se skotrljao niz stepenice i završio na prvom spratu. U tom trenutku Trtić je krenula prema Ognjenu, ali ju je on odgurnuo od sebe. Ona je zatim pala niz pokretne stepenice i otkotrljala se do prvog sprata“, stoji između ostalog u optužnici.

Usljed pada ona je zadobila teške tjelesne povrede u vidu krvnog podliva na lijevoj strani grudnog koša sa prelomom sedmog i osmog rebra.

U optužnici se dodaje i da je Ognejn nastavio sa obračunom, a pridružio mu se i Stojan. Ističe se da je Stojan prišao s leđa i boka oštećenom i jednom ga udario o u predjelu glave i vrata, te ga noktima šake ogrebao po vratu.

Dušan Komljenović je sin bivšeg direktora Geodetske uprave Republike Srpske, Miloša Komljenovića.

Nakon što se desio napad, oglasila se i Policijska uprava Banjaluka, te su naveli da je u napadu učestvovala još jedna osoba, ali se ona nije našla na optužnici.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo