°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

12.09.2021 / 18:31 Fudbal - Premijer liga BiH

Rudar ostvario ubjedljivu pobjedu nad Posušjem

Rudar ostvario ubjedljivu pobjedu nad Posušjem
Foto: HŠK Posušje
Rudar je danas ostvario ubjedljivu i dragocjenu pobjedu nad Posušjem, rivalom iz donjeg dijela tabele s kojim će vjerovatno ove sezone voditi bitku za opstanak u najvišem rangu.

Početak meča u Prijedoru nije nagovještavao takav rasplet, gosti su dominirali u posjedu lopte i generalno izgledali bolje na terenu u samom uvodu susreta.

Međutim, do vodstva dolaze domaćini. Igrala se 13. minuta kada je šansu iskoristio Demir Jakupović i šutem iskosa savladao Galića.

Ubrzo nakon toga Mandić je imao priliku udvostručiti prednost, ali nije bio precizan. Zatim je uslijedila opsada gola Rudara, da bi defanzivci domaćih čak i izbijali loptu sa gol-linije dok Posušaci nisu uspjevali zatresti mrežu.

Početkom drugog poluvremena, tačnije u 52. minuti, gosti su zadobili novi udarac. Korner je izveo Burazor, lopta došla na drugu stranu do Pekije, koji uspjeva postići pogodak za 2:0.

Nada za izabranike Denisa Ćorića ugašena je i definitivno u 67. minuti, kada Leko dobija drugi žuti karton te napušta igru.

Do novog gola Rudar dolazi u finišu susreta, strijelac je bio rezervista Amoah nakon dobrog pasa Clarismarija i driblinga koji je prethodio pogotku. Rezultatom 3:0 zaključen je meč.

Rudar – Posušje 3:0 (Jakupović 13′, Pekija 52′, Amoah 83′)

Gradski stadion u Prijedoru. Glavni sudija: Irfan Peljto (Sarajevo).

RUDAR: Šćekić, Sadiku, Pekija, Sajak, Dojčinović, Burazor, Marić, Smajić, Jakupović, Clarismario, Mandić.

POSUŠJE: Galić, J. Barišić, T. Barišić, Vranjić, L. Begić, Bešlić, Landeka, Krišto, Lauš, Vukoja, D. Begić.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo