9°C
Mostar 12°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

12.09.2021 / 16:52 BiH - Na prijelazu Uvac

Prilikom ulaska u Srbiju: Uhapšen Edin Vranj

Prilikom ulaska u Srbiju: Uhapšen Edin Vranj
Foto: Facebook
Bivši visokopozicionirani službenik Federalne uprave policije Edin Vranj uhapšen je u nedjelju popodne prilikom prelaska granice između BiH i Srbije.

Uhapšen je na Graničnom prijelazu Uvac. Prije nego mu je oduzet telefon, Vranj je uspio poslati poruku novinaru Istrage.

“Maločas sam uhapšen u Priboju na GP Uvac i sprovode me u Beograd bog rating zločina”, napisao je Vranj.


Potvrda o lišenju slobode Edina Vranja

Nakon ove poruke uspjeli smo s njim kratko razgovarati.

“Trenutno sam u policijskoj stanici u Priboju. Privatno sam krenuo u Srbiju, u Sandžak, u kada sam došao na GO Uvac – uhapšen sam. Očekujem da mi svakog trenutka oduzmu telefon. Pokušajte alarmirati ambasadu BiH”, kazao nam je Vranj prije nego je prekinuo razgovor.Glas Srpske je u martu 2014. godine objavio da je Državna agencija za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ podnijela Tužilaštvu BiH  izvještaj protiv tadašnjeg direktora direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Himze Selimovića, zatim Edina Vranja koji je godinama ovavljao funkciju načelnika Sektora krim policije FUP-a i još 112 osoba osumnjičenih za ratne zločine u Goraždu.

Izvor  Glasa Srpske naveli su tada lda je Vranj prijavljen zbog sumnje da je počinio ratne zločine u mjesima Strmica i Međeđa. Tužilaštvo BiH nikada nije podiglo optužnicu. No, nakon toga se ukljičilo Tužilaštvo iz Srbije koje je izdalo nalog za hapšenje Edina Vranja.


(Vijesti.ba / Istraga.ba)

Izdvajamo