14°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

11.09.2021 / 17:48 Muzika i Film - Povratak publike u sale

Disney će preostale filmove iz 2021. najprije prikazivati u kinima

Disney će preostale filmove iz 2021. najprije prikazivati u kinima

Walt Disney Co priopćio je u petak da će "Eternals", "West Side Story" i preostale filmove iz 2021. godine prikazivati isključivo u kinima prije nego što ih pusti u streaming, što je pokazatelj povjerenja da će se publika vratiti u kina.

Tvrtka je tijekom pandemije eksperimentirala s prikazivanjem nekih filmova preko streaminga Disney+ u isto vrijeme kada su se prikazivali u kinima. Kino operateri pomno prate kako će se Disney, koji je zadnjih godina dominirao na kino blagajnama, nositi sa svojim nadolazećim planom jer je delta varijanta usporila povratak publike u multiplekse.

Disney je u priopćenju rekao da će animirani mjuzikl “Encanto” igrati u kinima 30 dana od 24. studenog, a u Disney+ će se uputiti neposredno prije Božića. Film govori o obitelji koja živi u čarobnoj kući u planinama Kolumbije. Uključuje glazbu koju je napisao tvorac “Hamiltona” Lin-Manuel Miranda.

Sva druga Disneyjeva izdanja, uključujući Marvelov film “Eternals” u studenom i oživljavanje “West Side Storyja” Stevena Spielberga u prosincu, prikazivat će se isključivo u kinima najmanje 45 dana, priopćila je tvrtka.

Disneyjev najnoviji film, Marvelov “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings,”, upravo je postavio rekord za vikend na Praznik rada s 94,7 milijuna dolara prodaje karata u američkim i kanadskim kinima. Film s pretežno azijskom glumačkom postavom, uključujući Simu Liua i Awkwafinu, prikazivan je samo u kinima.

No posjećenost kina tijekom godine ostaje znatno ispod razine prije pandemije. AMC Entertainment, Cineworld Plc i Cinemark Holdings Inc računaju na velike jesenske i zimske naslove kako bi namamili gledatelje.

Ostali Disneyjevi filmovi iz 2021. su povijesna drama “The Last Duel” i animirana komedija “Ron's Gone Wrong” u listopadu, te akcijski špijunski film “The King's Man” u prosincu.


(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo