14°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

10.09.2021 / 19:28 Regija - Dan srpskog jedinstva

Vučić objavio video: Uz kadrove Banja Luke poruka - naša prošlost i budućnost je zajednička

Vučić objavio video: Uz kadrove Banja Luke poruka - naša prošlost i budućnost je zajednička
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom "Tik-Tok" nalogu najnoviji video-snimak povodom predstojećeg Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave - 15. septembra, uz poruku da je srpski narod jedan i nedjeljiv.

Na video-snimku, uz heštag "srpstvo je vaskrslo", prikazani su kadrovi iz vremena Prvog svjetskog rata gdje srpska vojska nosi srpsku zastavu, kao i kadrovi iz današnjice, gdje Vojska Srbije, garda, srpski sportisti, omladina nose zastavu Srbije.

Video je propraćen audio-tekstom, u kojem narator kaže da su srpsku zastavu nosili najbolji i nasmjeliji, branili su je životom i nijedna nije pala u ruke neprijatelja.

"Naši preci su na Solunskom frontu sa njom na čelu oslobodili otadžbinu. I danas je ona naš ponos. Svuda gdje kuca srpsko srce i gdje se čuje srpsko ime. Srpski narod je jedan i nedjeljiv i naša prošlost i budućnost je zajednička. 15. septembar je naš dan, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Sa nama je kada se veselimo i kada slavimo pobjede, zato što smo ponosni na ono što jesmo. Za pretke i potomstvo. Za prošlu i buduću slavu, razvijemo trobojku", poručeno je u videu.

Video možete pogledati OVDJE.


(Vijesti.ba / Srna)

Izdvajamo