15°C
Mostar 20°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

09.09.2021 / 20:09 Crna hronika - Ćatić i Subašić

Konjic: 10.000 KM nagrade policajcima koji su otkrili plantaže canabisa

Konjic: 10.000 KM nagrade policajcima koji su otkrili plantaže canabisa
Foto: Vijesti.ba

Općina Konjic odlučna u cilju zaštite stanovnika od zloupotrebe opojnih droga, nagrada za policijske službenike, koji su operativnim radom doprinijeli rasvjetljavanju krivičnog djela, uzgoj i stavljanje u promet Canabisa ...

Zaštititi stanovnike općine Konjic od svih vrsta opasnosti, a naročito od zloupotrebe opojnih droga opredjeljenje je i obaveza Općine Konjic. S tim u vezi Općina Konjic ima namjeru da policijske službenike Policijske uprave Konjic, koji su svojim radom na terenu došli do saznanja da se na području općine Konjic provode protivzakonite radnje uzgoja i distribucije Canabisa, nagradi novčanom nagradom u iznosu od 10 hiljada KM, s ciljem stimulacije i podrške ovim aktivnostima, koje su rezultirale privođenjem počinitelja ovog djela.

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić posjetio je Policijsku upravu Konjic, gdje se sastao sa načelnikom PU Konjic Mirsadom Subašićem i policijskim službenicima koji su aktivno radili na pomenutom slučaju, kojima je čestitao na postignutim rezultatima i poželio mnogo uspjeha i u budućem radu.

Općina Konjic poziva sve građane da djeluju savjesno i odgovorno, te da sva korisna saznanja, koja će rezultirati rasvjetljavanju svih oblika krivičnih djela sa posebnim akcentom na teška krivična djela protiv života, zdravlja i imovine građana, prijave nadležnim institucijama (Kantonalno tužilaštvo HNK ili PU Konjic). Ukoliko prijava građana rezultira krivičnom odgovornošću prijavljenog, Općina Konjic će nagraditi takve pojedince, a za što će se sredstva predvidjeti općinskim budžetom.

30.8.2021. godine, u jutarnjim satima, policijski službenici PS Konjic i Odjeljenja krim policije PU Konjic su, na temelju prikupljenih saznanja i sačinjenog plana, izvršili pregled terena u mjestu Vrbići, opština Konjic, gdje je pronađena parcela na kojoj se nalazio nasad sa 14 stabljika Canabisa. U 11,00 sati slobode je lišen S.Č. (1965) koji je doveden u vezu s navedenim djelom. Nad istim je urađena krim. obrada, a policija je došla do saznanja o još jednom nasadu na kojemu je pronađeno 39 stabljika Canabisa. Po naredbi sudije Osnovnog suda Konjic izvršen je pretres stana navedenog gdje je pronađena određena količina suhog Canabisa, sjemenki i jedan puškomitraljez. Predmeti u vezi s krivičnim djelom su uz potvrdu izuzeti, a o svemu je obavješten nadležni tužilac, te izvršen uviđaj.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo