8°C
Mostar 14°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 14°C
Bihać 9°C

07.09.2021 / 09:19 Tenis - Savladao Brooksbyja

Đoković izgubio prvi set pa se preokretom plasirao u četvrtfinale US Opena

Đoković izgubio prvi set pa se preokretom plasirao u četvrtfinale US Opena
Foto: EPA

Novak Đoković izborio je četvrtfinale US Opena pobjedom 1:6, 6:3, 6:2, 6:2 protiv Jensona Brooksbyja.

Najbolji teniser svijeta u prvom setu je pometen s terena, a prava borba uslijedila je u drugom setu koji je trajao sat i osam minuta. Đoković je u tom setu poveo 3:0, a onda se 20-godišnji Amerikanac vratio breakom u gemu koji je trajao 20 minuta. Taj gem je toliko izmorio 99. igrača svijeta da je odmah izgubio sljedeći gem, zatim set, a onda u preostala dva seta osvojio četiri gema.

"Nisam dobro startao meč, Jenson je bio motiviran, imao je čist plan igre i egzekuciju svih udara. Ja nisam bio u ritmu, a on mi je čitao igru prvih set i pol. Sve se promijenilo sredinom drugog seta. Kasnije sam počeo čisto udarati lopte, pronašao sam servis. Bilo je puno iscrpljujućih poena, odajem mu priznanje, bio je fantastičan", rekao je Đoković i dodao da američkog tenisera čeka velika budućnost, piše Index.hr.

Đoković, kojeg samo još tri pobjede dijele od toga da postane prvi teniser u Open eri koji je osvojio sva četiri Grand Slama u jednoj godini, u četvrtfinalu će igrati sa šestim nositeljem Matteom Berrettinijem.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo