2°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

06.09.2021 / 11:14 Rukomet - Goražde

Rukometaši Vogošće pobjednici memorijalnog turnira 'Mirsad Hurić'

Rukometaši Vogošće pobjednici memorijalnog turnira 'Mirsad Hurić'
Foto: FENA

Rukometaši Vogošće pobjednici su 23. memorijalnog rukometnog turnira ”Mirsad Hurić” koji je održan u Goraždu. U finalnoj utakmici izvođenjem penala oni su pobjedili sarajevsku Bosnu rezultatom 34:32.

Treće mjesto osvojio je organizator MRK Goražde savladavši ekipu Priboja rezultatom 31:24.

Edo Mehinagić iz RK Bosna Sarajevo osvojio je pehar igrača turnira koji svojom igrom najviše podsjeća na rahmetli Mirsada Hurića, jednog od najboljih goraždanskih rukometaša po kojem nosi ime i Gradska dvorana u gardu na Drini.

Goraždanski klub se i na ovaj način nastoji odužiti vrhunskom sportisti koji je poginuo tokom rata u BiH braneći svoj grad. Mirsad Hurić bio je pivot RK Radnički, a igrao je i za Krivaju iz Zavidovića te sarajevski Željezničar. Bio je kapiten omladinske reprezentacije BiH u bivšoj Jugoslaviji. Jedan od 'Zlatnih dječaka s Drine' prošao je kroz najbolje škole rukometa među kojima je goraždanska.

Memorijalni turnir prvi je sadržaj ovogodišnjeg programa obilježavanja 18. septembra Dana prvog oslobođenja Goražda u proteklom ratu koji se danas obilježava kao Dan grada i BPK-a, a ministar za boračka pitanja Edin Aganović zajedno s proslavljenim rukometašima Kasimom Kamenicom i Enidom Tahirovićem položio je cvijeće na mezar rahmetli Mirsada Hurića.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo