9°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 10°C

05.08.2021 / 15:57 Fudbal - Nakon nepune dvije godine

Toni Karačić više nije trener Širokog

Toni Karačić više nije trener Širokog
Foto: FENA

NK Široki Brijeg službeno je potvrdio odlazak dosadašnjeg šefa stručnog stožera Tonija Karačića i kondicijskog trenera Frane Hrkaća nakon nepune dvije godine provedene na Pecari.

Spomenuti dvojac u klub je stigao u rujnu 2019. godine. U svom drugom mandatu na klupi "Plavo-bijelih" Karačić je momčad vodio u 58 utakmica, a ostvario je 30 pobjeda, 15 puta je remizirao te izgubio 13 utakmica.

Na početku ove sezone upisao je pobjedu i poraz u dvije utakmice protiv albanskog viceprvaka K.F Vllaznia Shkoder u 1. kolu kvalifikacija za UEFA Europa Konferencijsku ligu, a nakon ispadanja iz Europe uslijedila su tri remija u uvodna tri kola nove sezone nogometne Premijer lige BiH.

- Iza mene su dvije jako zanimljive godine. Iako se ovako završilo, bio je užitak voditi ovaj klub i siguran sam kako je sve imalo smisla. I pored svih situacija u kojima smo se nalazili, uvijek smo odgovarali kvalitetnim radom. Mislim kako smo potvrdili svoju kvalitetu i ostvarili zapažen rezultat u trenutcima kada to mnogi nisu očekivali - kazao je ovaj 46-godišnji stručnjak pod čijim je vodstvom momčad Širokog Brijega u protekloj sezoni izborila nastup u Europi.

Karačić je ovom prigodom svojim, već sada bivšim igračima zaželio mnogo uspjeha u nastavku sezone.

- Želim zahvaliti svima, a posebno svojim kolegama u stručnom stožeru, osobama s izraženim i ljudskim i stručnim kvalitetama. Zahvaljujem se i igračima s kojima je bio gušt raditi, oni moraju biti na prvom mjestu i mi moramo biti u službi njih. Želim im mnogo uspjeha u nastavku sezone - naglasio je Karačić.

Svoju poruku navijačima na odlasku uputio je i kondicijski trener Frano Hrkać.

- Mislim kako smo dosta dobro i kvalitetno radili. Dali smo svoj maksimum i postigli rezultat vrijedan pozornosti. Jesmo li mogli više, vrijeme će pokazati. Iako odlazim iz stručnog stožera, ostajem uz svoj klub kao i do sada. Ima i određenog zasićenja i vrijeme je vođenje momčadi prepustiti nekim drugim ljudima - rekao je Hrkać.

U utakmici 4. kola Premijer lige BiH na gostovanju kod prvoplasirane tuzlanske Slobode momčad će voditi Jure Ivanković.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo