10°C
Mostar 12°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 4°C

05.08.2021 / 14:32 Politika - Oglasio se i SDS

Dodik obmanuo: Nema dogovora oko sastanka sa Schmidtom

Dodik obmanuo: Nema dogovora oko sastanka sa Schmidtom
Foto: Vijesti.ba

Nakon što su iz PDP-a i DNS-a demantovali tvrdnje člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika da će sastanku s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom na Jahorini prisustvovati lideri svih parlamentarnih stranaka iz manjeg bh. entiteta, oglasili su se i iz SDS-a.

"Za bilo kakve razgovore sa Schmidtom, Srpska demokratska stranka će donositi odluke samostalno a to u ime SDS-a neće raditi ni Milorad Dodik niti niko drugi", poručili su iz ove stranke.

Podsjećaju da na jučerašnjem sastanku lidera političkih partija iz RS-a s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nije bilo nikakvih razgovora o sastanku sa Schmidtom, a pogotovo ne o zajedničkom sastanku svih političkih partija s njim.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je jučer na konferenciji za novinare u Beogradu da će se sastati sa Christianom Schmidtom na Jahorini, ali ne kao visokim predstavnikom u BiH.

- Sastat ćemo se sa Schmidtom kao bivšim poslanikom i ministrom za poljoprivredu Njemačke na Jahorini - kazao je Dodik, navodeći da će s njim na tom sastanku biti i ostali lideri parlamentarnih stranaka u RS.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo