3°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 4°C

04.08.2021 / 08:08 Politika - Beograd

Već viđeno: Rukovodstvo RS danas opet s Vučićem

Već viđeno: Rukovodstvo RS danas opet s Vučićem
Foto: Arhiv
Rukovodstvo manjeg bh. entiteta RS danas će se u Beogradu sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Sastanku s Vučićem prisustvovaće član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović, predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović i premijer Radovan Višković.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da rukovodstvo Srbije danas ima najbolji odnos i najveće razumijevanje kada je riječ o Republici Srpskoj.

"I mi treba da shvatamo njihovu međunarodnu poziciju. Savršeno dobro znaju da na ekonomskim projektima i pitanjima i saradnji sa nama ne smije da bude bilo kakve prepreke, niti to može bilo ko da zabrani", rekao je Dodik.

On je istakao da će rukovodstva RS i Srbije sutra u Beogradu razgovarati o međunarodnim pritiscima, ali i problemima u vezi sa izgradnjom Hidroelektrane /HE/ "Buk Bijela", te aerodromu u Trebinju i drugim ekonomskim projektima.

"BiH umjesto da nam je podrška da izgradimo HE `Buk Bijela` nakon 40 godina planiranja, oni su odlučili da nama to onemogućavaju. I moramo da nađemo rješenje za to", rekao je Dodik za RTRS.

Član Predsjedništva smatra da se ponovo otvara problem Republike Srpske pošto Srbija neće rješavati problem Kosova na način kako je Zapad naumio.

Uoči sastanka Vučić je najavio kako će predstavnike RS pozvati na čuvanje mira i poštivanje Dejtonskog sporazuma. Upravo je blokada rada institucija BiH nepoštivanje Dejtonskog sporazuma.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo