8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

03.08.2021 / 10:23 BiH - FHMZ

Narednih dana u BiH oblačno vrijeme s povremenim lokalnim pljuskovima

Narednih dana u BiH oblačno vrijeme s povremenim lokalnim pljuskovima
Ilustracija

U Bosni i Hercegovini danas je malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, prolazno i pretežno oblačno.

U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stupnja.

U srijedu 4. augusta, u Bosni i Hercegovini će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stupnjeva.

Također i u četvrtak 5. augusta, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno s lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 31, na jugu zemlje do 33 stupnja.

Prema prognozi FHMZBiH u petak, 6. augusta, u Bosni će bti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno s lokalnim pljuskovima. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 31, na jugu zemlje do 33 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo