-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 3°C

02.08.2021 / 18:09 Ostali sportovi - Nakon plasmana u finale

Tuku dirnula poruka komšinice Rade: Ljepšu čestitku nisam mogao dobiti

Tuku dirnula poruka komšinice Rade: Ljepšu čestitku nisam mogao dobiti
Amel Tuka / Vijesti.ba
Amel Tuka je dobio ogroman broj čestitki nakon što se jučer plasirao u veliko finale na Olimpijskim igrama.

Ipak, jednu je izdvojio. Riječ je o statusu Rade Janjušić, komšinice njegove porodice:

“Vjerovali ili ne! Nekada davno, 2000. godine roditelji mog muža vratili su se poslije završetka rata u BiH na svoje ognjiste u selo Modrinje kod Kaknja.

Kuća je bila devastirana, trebalo je sve iz početka, ali imali su predivne komšije Bosnjake. Pomagali su im godinama i cuvali sve do njihove smrti kao da su rod rođeni. Moja kćerka je mnogo voljela baku i djeda i raspuste je provodila kod njih. Tamo je upoznala svoje nove drugare, a jedan od njih je bio i Amel Tuka.

Bili su mali i išli jos u osnovnu školu. Pričala mi je kćerka kako su se igrali jednog dana, bilo ih je mnogo djece i kako je iznenada Amelu pozlilo iz čistog mira i pao je. Djeca su se prepala, uspaničili su se i uz vrisku razbježali svojim kućama, a samo je moja Maja Janjušić Gojković otrčala kod njegovih roditelja i pozvala ih u pomoć.

Bili su joj beskrajno zahvalni i dugo se taj događaj spominjao. Amelovi roditelji su bili prve komšije svekru i svekrvi, ljubazni, vrijedni, uvijek tu da pomognu Savi i Dobrili. Amelova sestra je davala injekcije i nabavljala lijekove mojoj svekrvi, a Amel je znao zastati i popričati sa njima.

Amel i njegova sestra su završili fakultete kao najbolji studenti, a kod kuće su radili sve poslove koji se rade na selu. Porodica za primjer. Čestitam ovom divnom momku i želim mu još uspjeha”.

Amel Tuka se ovim riječima zahvalio:

“Od mnogih građana Bosne i Hercegovine sam dobio pregršt čestitki za ulazak u finale i zaista riječima ne mogu opisati koliko sam sretan i koliko mi to znaci…

Jedna u nizu čestitki bila je i od mojih komšija i na nju sam jako ponosan, jer na kraju svega, jedino što je bitno je čojstvo, a mene je moja porodica odgojila da prvo budemo ljudi, a sve drugo će doći po zaslugama. Sretan sam što me ljudi ne prepoznaju samo po rezultatima na stazi, već i po tome kako se ophodim prema njima, a ljepšu čestitku, od ove skoro da i nisam mogao dobiti.

Svojim roditeljima dugujem sve, jer su me oni odgojili da budem ovakav kakav sam danas, a svojim komšijama i svima onima, koji moju sreću dijele kao da je njihova, želim samo reći da vas volim. Iskreno i iz srca, kao što vi volite i mene. Teta Rado, ljubite sve redom i vidimo se uskoro u našem Modrinju”.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo