13°C
Mostar 16°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

02.08.2021 / 13:11 Košarka - Slegli se utisci

Gajić: Uspjeh na Evropskom prvenstvu tek je prvi korak za selekciju BiH

Gajić: Uspjeh na Evropskom prvenstvu tek je prvi korak za selekciju BiH
Foto: FENA

Jedna od najboljih košarkašica Bosne i Hercegovine Marica Gajić vjeruje da je ženska seniorska reprezentacija osvajanjem petog mjesta na Evropskom prvenstvu napravila tek prvi korak u budućim ostvarenjima ove ekipe. 

Gajić je u izjavi za Fenu istaknula da su bh. košarkašice shvatile kakav su uspjeh ostvarile tek kada su se emocije slegle.

- Sada možemo zaista vidjeti kakav smo uspjeh postigli, ali taj uspjeh nije došao preko noći. Mi smo mlada ekipa koja će se još graditi i koja sigurno ima još mnogo toga da pokaže u budućnosti. Evropsko prvenstvo je bilo samo prvi korak kojim smo pokazale da se možemo nositi s najboljim reprezentacijama - kazala je Gajić. 

Smatra da će protivnici sada sigurno mnogo više obraćati pažnju na selekciju BiH, što se za naredna takmičenja može pokazati kao deficit, a vjerovatno će biti vidljivo već u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. 

- Mi ćemo u svakom slučaju ostaviti srce na terenu, pa kakav god rezultat ostvarile. U ovu ekipu sam uvijek vjerovala, naročito jer smo tako dugo zajedno. To naše zajedništvo čini razliku između nas i drugih reprezentacija. Sigurno je da u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo neće biti lako jer će ekipe obratiti više pažnje na nas, ali tek kada saznamo kvalifikacione grupe moći ćemo o tome reći nešto više - objasnila je košarkašica. 

Nada se blagovoremenom oporavku od povrede, ulasku u optimalnu formu, a potom dobrim nastupima u francuskom prvenstvu za ekipu Flammes Carolo Basketa.

- Očekivanja su zaista velika. Želimo se boriti za sami vrh francuskog prvensta, ali i Euro kupa - zaključila je Gajić.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo