16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

01.08.2021 / 22:56 Fudbal - Premijer liga BiH

Radnik iznenađujuće odnio bod protiv Širokog Brijega

Radnik iznenađujuće odnio bod protiv Širokog Brijega
Široki Brijeg i Radnik podijelili su bodove u meču 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na Pecari je njihov okršaj završen bez golova 0:0.

Tako Široki ni večeras nije uspio doći do prve pobjede u sezoni, a Radnik je osvojio vrijedan bod na teškom gostovanju. Viđena je zaista kvalitetna fudbalska predstava, mnoštvo prilika, ali sve su ostale neiskorištene.

Prvu pravu priliku vidjeli smo u 6. minuti kada je Jurilj sjajno proigrao Llanosa, ali njegov šut je zaustavio izvrsnom reakcijom Kozić.

Nedugo nakon toga uzvraća Radnik, a u dva navrata se u 11. minuti istakao golman domaćih Miškić. Nastavilo se igrati otvoreno, a Lukić je minut poslije šutirao preko gola Bijeljinaca.

Ubrzo je tempo igre opao, ali nakon pola sata igre opet su se počele redati šanse. Najbolju šansu u prvom dijelu je u 32. minuti imao Obšivač, koji sa nekoliko metara nakon ubačaja Vukoje nije uspio loptu poslati u gol.

Samo četiri minute poslije na drugoj strani je u šansi Gogić, ali loptu nakon njegovog udarca u korner odbija Miškić. Brzo nakon toga Pantelić opet pokušava, ali lopta ide pored stative.

U finišu prvog dijela su golu Radnika prijetili Llanos i Ikić, ali nije bilo promjene. Bile su to i posljednje šanse u prvom poluvremenu, pa se na odmor otišlo s rezultatom 0:0.

Mirno je prošlo otvaranje drugog poluvremena, a u 59. minuti je Šarić imao kolosalnu priliku za Radnik. Izašao je sam pred golmana Širokog Miškića, ali nije ga uspio savladati i Miškić ga je zaustavio.

Sredinom drugog dijela Obšivač propušta još dvije velike prilike i propadaju nove šanse da Široki dođe do vodstva i pobjede. Radnik se do kraja branio i prijetio iz kontranapada, a domaći su u nadoknadi imali veliku priliku preko Muse, ali je njegov šut završio malo iznad prečke.

Vrijedi istaknuti da se u više navrata u finišu meča istakao mladi čuvar mreže gostiju Aljkanović, koji je sjajnim odbranama spašavao svoj gol. Do kraja je ostalo 0:0.

Široki je tako sada na tri boda, dok je Radniku ovaj večeras osvojeni i prvi u novoj sezoni.

Premijer liga BiH, 3. kolo:

Široki Brijeg – Radnik 0:0

Stadion: Pecara. Sudija: Danijel Bojo (Kiseljak). Žuti kartoni: Jurić (Široki Brijeg); Gogić (Radnik).

Široki Brijeg: Miškić, Obšivač, Mašić (Paponja), Musa, Lukić (Kolega), Jurić (Lasić), Brekalo (Čuljak), Vukoja, Jurilj, Ikić i Llanos (Begić).

Radnik: Aljkanović, Nikić, Batar, Šubert, Vasić, Ristanović, Tahrić (Marković), Popara, Pantelić (Motika), Gogić (Manojlović), Šarić (Hasukić).

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo