2°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

30.07.2021 / 08:15 Fudbal - Kasno sinoć

Igrači Veleža dočekani u Mostaru, uslijedilo šišanje

Igrači Veleža dočekani u Mostaru, uslijedilo šišanje
Foto: Screenshot
Fudbaleri Veleža rano jutros doputovali su na mostarski aerodrom nakon što su sinoć u Atini priredili senzaciju eliminacijom grčkog velikana AEK-a iz Konferencijske lige.

Rođene su na aerodromu dočekali brojni navijači, a atmosfera je uz neprestanu pjesmu i baklje dovedena do usijanja.

Trener Veleža Feđa Dudić odmah po slijetanju u Mostar ispunio je obećanje koje je dao pred polazak u grčku prijestonicu i pred stotinama navijača na aerodromu ošišao se naćelavo.

Nakon Dudića, isto je uradio i direktor mostarskog kluba Džemil Šoše. Prije odlaska u Atinu da će se ošišati naćelavo ako izbace AEK iz evropskog takmičenja obećali su i igrači, a da li će to i ispuniti, ostaje da se vidi.

Po povratku u Mostar, Dudić je kazao da ga je atmosfera oduševila, te da nije znao šta ih čeka u Mostaru nakon historijskog rezultata ostvarenog u Grčkoj.

- Jednostavno mnogi nisu vjerovali, a mi smo vjerovali. Kad smo primili gol u 98. minuti većina bi poklekla i rekla, evo, to je to, kraj. Međutim, imali smo još snage - kazao je Dudić.

Prije izvođenja jedanaesteraca, otkriva, svojim momcima je rekao: "Ovo je naše i ne može nam niko ukrasti, ovo je negdje zapisano, sve smo mi ovo zaslužili".

Ističe da je Velež, kad se sve uzme u obzir, na kraju i zasluženo prošao dalje.

- U ovih 210 minuta utakmice s AEK-om, možda 30-ak minuta da smo bili u podređenom položaju, ostalo smo igrali ravnopravno i sigurno. Veliko iskustvo za nas.

Nismo ni sami svjesni šta smo sve napravili, ali odmorit ćemo malo i sigurno onda kako budu prolazili dani, bit ćemo svega svjesniji. Ali nemamo puno vremena, već u ponedjeljak je nova utakmica, a onda poslije toga odmor - dodao je Dudić.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo