9°C
Mostar 12°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

29.07.2021 / 12:07 Politika - Predsjednik SDS

Šarović: Nikad nećemo biti opozicija RS-u i njenim interesima

Šarović: Nikad nećemo biti opozicija RS-u i njenim interesima
Mirko Šarović / Vijesti.ba
„Razgovori o traženju rješenja nakon Inckove odluke, sa aktuelnom vlasti morali su se desiti zbog odbrane Republike Srpske i njenih interesa.

Najvažniji rezultat ovog sastanka  je to što je Srpska demokratska stranka dala svoj prijedlog, a svi drugi su ga podržali, da se kroz izmjene Krivičnog zakona RS, zaštiti Republika Srpska, njen ugled i čast“, istakao je danas predsjednik SDS Mirko Šarović.

„Ove izmjene će se već sutra naći pred poslanicima i to je ono najvažnije, to je prioritet za nas kojima je Republika Srpska na prvom mjestu. Uvijek ćemo biti opozicija ovakvoj vlasti ali nikada Republici Srpskoj i njenim interesima“, ističe Šarović.
 
On navodi da 25 godina od Dejtonskog mirovnog sporazuma zakone u BiH mogu da donose jedino izabrani predstavnici, a nikako jedan čovjek i da je to jedina izvjesna budućnost za BiH.
 
Naglašava da je odlazeći visoki predstavnik korišćenjem bonskih ovlašćenja i nametanjem odluke za koju nema uporište u svom mandatu, stvorio haotičnu atmosferu koju neko može da iskoristi za radikalizaciju, ali i kao opravdanje za buduće štetne poteze po interese Republike Srpske.
 
„SDS će se tome odlučno suprotstaviti. Ali, dio odgovornosti za trenutnu krizu leži i na aktuelnoj vlasti i institucijama koje Republiku Srpsku već 15 godina vode putem ekonomskog i političkog sunovrata i koje nisu ništa učinile da je preduprijedi ovakav razvoj događaja“, ističe Šarović.
 
Dodaje da u političkom smislu, Srebrenica ne smije da bude predmet manipulacija i argument za optužbe na račun Republike Srpske i srpskog naroda.
 
„Srebrenica u budućnosti ni u kojem slučaju ne smije biti mjesto razdora, već mjesto pomirenja dva naroda i gledanja u pametniju i dostojnu budućnost“, ističe predsjednik SDS.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo