8°C
Mostar 14°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 14°C
Bihać 9°C

25.07.2021 / 15:47 Crna hronika - Akcija Escobar

Zbog droge uhapšene četiri osobe u Velikoj Kladuši

Na terenu na području Velike Kladuše, realizirana je zaplijena velike količine opojne droge marihunana kao i otkrivanje specijalno napravljenih kapaciteta za uzgoj opojne droge, koja je krijumčarena na ilegalnom narko - tržištu u Bosni i Hercegovini kao i u zemljama EU.

Postupajući pod nadzorom Tužiteljstva BiH, više desetina policijskih  djelatnika Granične policije (Središnji istražni ured Odsjek za prikrivene operacije) uz potporu Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i asistenciju MUP-a USK, na području Velike Kladuše, realizirali su akciju otkrivanja i zaplijene velike količine opojne droge marihuana, kao i ilegalnih zasada ove opojne droge u specijalno napravljenim skrivenim kapacitetima za uzgoj i pripremu opojne droge.

Tijekom akcije lišene su slobode četiri osobe, osumnjičene za kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga.

U realizaciji ove opsežne akcije ostvarena je suradnja sa partnerskim institucijama Hrvatske.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će u zakonskom roku biti dovedeni i predati postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene i donijeti odliuku o daljim aktivnostima u predmetu.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH, regionu i Europskoj uniji, poduzima aktivnosti u više predmeta u borbi protiv neovlaštenog prometa opojnh droga u velikim količinama, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo