-2°C
Mostar 3°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 2°C
Bihać 3°C

22.07.2021 / 16:27 BiH - Srebrenica

Suljagić: Zahvalnost Velikoj Britaniji za pomoć Memorijalnom centru

Suljagić: Zahvalnost Velikoj Britaniji za pomoć Memorijalnom centru
Foto: FENA

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari Emir Suljagić zahvalio je Vladi Velike Britanije za pomoć i istaknuo da upravo zahvaljujući tome taj centar postaje regionalni centar za istraživanje i proučavanje genocida.

Suljagić u izjavi za Fenu kaže da je ministrica za Evropu pri Ministarstvu za vanjske poslove, razvoj i komonvelt Ujedinjenog Kraljevstva Wendy Morton danas u Potočarima iskazala podršku ne samo radu Memorijalnom centru, nego i preživjelim žtvama genocida u Srebrenici i njihovim porodicama.

- Danas je ministrica Morton ovdje još jednom osudila negiranje genocida koje, nažalost, dolazi sa nekih od najviših mjesta u Vladi entiteta RS odnosno Republike Srbije - izjavio je Suljagić.

Ministrica za Evropu pri Ministarstvu za vanjske poslove, razvoj i komonvelt Ujedinjenog Kraljevstva Wendy Morton, zajedno sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Matthew Fieldom, tokom posjete Srebrenici je položila cvijeće u Memorijalnom centru u Potočarima i odala počast žrtvama genocida te se susrela s majkama Srebrenice.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo