19°C
Mostar 25°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 22°C
Powered by Dark Sky

21.07.2021 / 18:33 BiH - Sastanak u Sarajevu

Turković i Morton razgovarale o unapređenju bilateralne saradnje

Turković i Morton razgovarale o unapređenju bilateralne saradnje

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković sastala se 21. jula 2021. godine sa ministricom za europsko susjedstvo i Ameriku u Ministarstvu za vanjske poslove, Commonwealth i razvoj Ujedinjenog Kraljevstva Wendy Morton.

Razgovarano je o unapređenju bilateralne saradnje, aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, integracijama BiH u EU i NATO, vladavini prava i borbi protiv korupcije, zaštiti životne sredine, te drugim pitanjima od obostranog značaja za dvije zemlje.

Izražena je spremnost za jačanje odnosa u oblasti trgovine i investicija. Sagovornice su se složile o potrebi finaliziranja aktivnosti na potpisivanju Sporazuma o nastavku trgovine između BiH i Velike Britanije, s obzirom na to da ta zemlja više nije članica Europske unije.

Ministrica Turković je izrazila zahvalnost UK na pomoći i potpori koju ta zemlja daje Bosni i Hercegovini, posebno kada je riječ o reformskim i integracijskim procesima naše zemlje. Ministrice Turković i Morton su se složile o značaju provedbe tih reformi kako bi se poboljšao život građana Bosne i Hercegovine.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo