2°C
Mostar 9°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

19.07.2021 / 22:19 Fudbal - Trener Veleža

Dudić: Nadam se da se Radovac nije teže povrijedio

Dudić: Nadam se da se Radovac nije teže povrijedio
Feđa Dudić / Vijesti.ba
Velež je ostvario pobjedu u prvom kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv povratnika u najviši rang bosanskohercegovačkog fudbala, ekipe Posušja, a mostarski klub je slavio na stadionu Rođeni rezultatom 2:0.

Feđa Dudić, trener Veleža, u ovom susretu je kombinovao sastav i odmorio je neke fudbalere zbog nastupa u Evropi. Rođene u četvrtak na domaćem terenu očekuje susret protiv grčkog AEK-a u drugom pretkolu Konferencijske lige.

Nakon utakmice je žalio zbog povrede Samira Radovca – najboljeg igrača njegovog tima.

“Čestitam momcima na zasluenoj pobjedi. Bilo je dosta dobrih stvari, ali i loših kad smo postigli gol i povukli se nesvjesno. Čestitke i Posušju. Vidi se da nisu slučajno tu i neće biti prolaznici. Momci hoće da igraju, trener ima takav stil i imat će se šta pitati”, rekao je Dudić i dodao:

“Radovac se povrijedio i ne znamo o kakvoj težini povrede se radi. Moramo biti tužni jer je Radovac naš najbolji igrač i najviše daje. Nadamo se da neće biti duža pauza, ali Bože moj. Možda je to sudbina. Napravili smo dobru uvertiru za četvrtak i nadam se da ćemo dobro odigrati i tu utakmicu.”

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo