10°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

19.07.2021 / 12:34 Politika - PSBIH

Čović: Bajram prigoda da više nego ikada iskažemo svoju bliskost

Čović: Bajram prigoda da više nego ikada iskažemo svoju bliskost
Foto: Pixsell

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović čestitao je Kurban-bajram reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu efendiji Kavazoviću i svim vjernicima islamske vjere u Bosni i Hercegovini.

-U svečanom iščekivanju najvećeg islamskog blagdana Kurban-bajrama, Vama osobno i svim vjernicima islamske vjere u Bosni i Hercegovini upućujem najiskrenije čestitke. Bajram na poseban način povezuje ljude.

On je prigoda da više nego ikada iskažemo svoju bliskost prema bratu čovjeku i pružimo pomoć najpotrebitijima. U ove blažene dane prepune molitve neka se iznova osnaži osjećaj zajedničke brige za najosjetljivije i najranjivije, a radost blagdanskog okupljanja ispuni solidarnošću i suosjećanjem.

Želim da Vas i ovaj Bajram približi uzvišenosti i plemenitosti Svemogućeg Boga i srce svakog vjernika ispuni blagoslovom ljubavi i mira. Neka Vam je sretan i blagoslovljen predstojeći Kurban-bajram - kaže se u Čovićevoj čestitki, saopćeno je iz PSBiH.

(Vijesti.ba / FENA)

 

Izdvajamo