8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

18.07.2021 / 17:04 Fudbal - Španski mediji

Allegri želi Pjanića u Juventusu, ali samo uz jedan uslov

Allegri želi Pjanića u Juventusu, ali samo uz jedan uslov

Massimiliano Allegri se prema tvrdnjama španskih medija nada kako će reprezentativca BiH Miralema Pjanića vratiti u Juventus iz Barcelone u transferu bez obeštećenja.

Španski mediji već su ranije pisali da je Barcelonina uprava poručila Pjaniću da je slobodan potražiti novi klub te da taj klub ne mora platiti nikakvu odštetu za njega. Javljeno je tada i da će Barcelona pregovarati s njim i isplatiti mu dio novca koji bi zaradio ostankom u sljedeće tri godine samo kako bi on otišao, čak i ako se ne nađe zainteresirana strana, piše Index.hr.

Tu je ideju Pjanić već odbio.

Interes za njegovim uslugama postoji. Navodili su se u tom kontekstu Manchester United i Tottenham, a sve se više spominje i mogućnost njegova povratka u Juventus, iz kojeg je u Barcelonu prešao prošlog ljeta u transferu koji je iznosio 60 miliOna eura.

Prema navodima španSKIH izvora, povratnik na Juventusovu klupu Massimiliano Allegri rado bi vidio Pjanića u svojoj momčadi, ali bi volio da se taj posao realizira kako je i Barcelona ponudila, bez naknade. Interes za Pjanićem pokazivala je Roma, još jedan njegov bivši klub. Ta ideja je u međuvremenu propala.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo