6°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 7°C
Bihać 3°C

16.07.2021 / 17:04 Fudbal - Nisu došli na sastanak

Željezničar, Sarajevo, Velež i Tuzla City nastavili bojkot Nogometnog saveza BiH

Željezničar, Sarajevo, Velež i Tuzla City nastavili bojkot Nogometnog saveza BiH
Foto: NS BiH
Današnjom utakmicom između Radnika i Leotara zvanično počinje nova sezona m:tel Premijer lige BiH.

Nakon neuspjelog video-sastanka od prije tri dana, koji uobičajeno NS/FS BiH organizuje sa klubovima učesnicima elitnog domaćeg takmičenja, uoči svake takmičarske sezone, danas je održan sastanak sa ciljem poboljšanja saradnje na polju marketinga i komunikacija.

U ovom susretu sa predstavnicima klubova u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu, Služba marketinga i komunikacija predstavila je marketinško-sponzorski plan te objasnila na koji način treba da se realizuju odrednice iz sponzorskog ugovora koji je Savez potpisao sa kompanijom m:tel.

NS/FS BiH se iskreno zahvaljuje predstavnicima HŠK „Zrinjski“, NK „Široki Brijeg“, FK „Leotar“, FK „Rudar Prijedor“, HŠK „Posušje“ , FK „Borac“, FK „Radnik“ te FK „Sloboda“ koji su danas došli na sastanak.

Današnji izostanak predstavnika četiri kluba je neshvatljiv sa aspekta značaja tema o kojima se razgovaralo.

Očigledno da ovim klubovima ne znači puno ni to što su u protekloj sezoni iz nagradnog fonda dobili tri puta više sredstava nego prethodnih godina, što praktično Savez plaća troškove svim službenim licima te što će u ovoj takmičarskoj sezoni uvođenjem led reklama klubovi imati mogućnost da ostvare i dodatne prihode.

Bez otvorene i kontinuirane komunikacije nema uspješnog prevazilaženja problema ni napretka bh fudbala a sudeći po komentarima učesnika ovaj sastanak je bio pragmatičan i dobro pripremljen.

Klubovi su dobili jasne i potpune informacije o obavezama prema m:tel generalnom sponzoru te kako da se prati realizacija obaveza iz ovog sponzorskog ugovora, navodi se na stranici NS BiH.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo