15°C
Mostar °C
Tuzla 21°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

14.07.2021 / 20:22 Fudbal - Stigla zvanična potvrda

Gianluigi Donnarumma potpisao za PSG!

Gianluigi Donnarumma potpisao za PSG!
Foto: Vijesti.ba
Gianluigi Donnarumma u nedjelju je osvojio naslov evropskog prvaka, a danas je potpisao za francuski PSG. U klub stiže besplatno, nakon što mu je istekao ugovor s Milanom. S Parižanima je potpisao na pet godina.

Donnarumma, 23-godišnji italijanski golman, prvo će na godišnji odmor od tri sedmice.

Sapunica o njegovoj budućnosti trajala je mjesecima. Milanovi navijači već su se pomirili s činjenicom da od iduće sezone na vratima neće imati mladića koji je u klub stigao s 14, a debitovao sa 16 godina, a donekle se mogu tješiti time što nije odabrao nekog od rivala iz Serie A, odnosno Juventus.

Donnarumma se prije odlaska u Pariz odlučio na Instagramu oprostiti od Milanovih navijača.

“Neki izbori su teški, ali oni su dio odrastanja. U Milan sam stigao kad sam bio malo više od djeteta, osam godina nosio sam ovaj dres s ponosom, borili smo se, patili, pobjeđivali, plakali, slavili sa suigračima, trenerima, svima koji su dio kluba, s navijačima, koji su ključni dio onoga što mi je godinama bila porodica.

U dresu Rossonera postigao sam i osobne ciljeve, poput debija u Serie A sa 16 godina. Proživio sam nevjerojatne godine, koje nikad neću zaboraviti.

Sad je vrijeme za oproštaj, izbor koji uistinu nije bio lagan, a ova objava sasvim sigurno nije dovoljna da ga objasnim. Možda ga se ni ne može objasniti, jer se najdublji osjećaji teško mogu iskazati riječima. Mogu samo reći da je ponekad ispravno izabrati promjenu, suočiti se s drugačijim izazovima, rasti i upotpunjavati se.

Svi Rossoneri koje sam upoznao, od prvog do posljednjeg dana, uvijek će mi ostati u srcu kao važan, ključan dio života, u kojem sam postao ovo što jesam.

Želim Milanu sve moguće uspjehe svim srcem jer osjećaje koji me vežu za ove boje ni udaljenost ni vrijeme ne mogu izbrisati”, napisao je Donnarumma.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo