15°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 13°C

11.07.2021 / 20:06 BiH - Reakcije

Suljagić: Brnabić laže, Vučićev izaslanik godinama moli i preklinje

Suljagić: Brnabić laže, Vučićev izaslanik godinama moli i preklinje
Foto: Vijesti.ba

Direktor memorijalnog centra Srebrenica - Potočari Emir Suljagić reagirao je danas na izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić.

 

Brnabić je na 26. godišnjicu genocida izjavila da se "1995. godine desio užasan zločin u Srebrenici, ali da zvaničnicima Srbije nije tamo mjesto, dok se ne procesuiraju napadači koji su na današnji dan prije šest godina, napali, tada premijera, Aleksandra Vučića".

- Dok se ne privede pravdi svako ko je napao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, tada premijera, koji je otišao u Srebrenicu da izrazi poštovanje prema žrtvama i bošnjačkom narodu ja ne vidim da je nama zvaničnicima mjesto tamo - rekla je Brnabić za TV Prva.

Nazvala je "skandalom" to što niko nije odgovarao za napad na život Vučića, što bi značilo da tako nešto može da se ponovi.

- Izražavam ogromno žaljenje jer se užasan zločin desio u Srebrenici i nemam problem da pokažem pijetet prema svim žrtvama - rekla je Brnabić i istakla da je normalna praksa da neko odgovara za napad na zvaničnika druge države.

- Zapanjena sam da oni to ignorišu. Očigledno je da od toga nikad ništa neće biti - kazala je Brnabić.

Uslijedila je reakcija Suljagića.

- Ana Brnabić laže. Već godinama lični izaslanik Aleksandra Vučića moli, vapi i preklinje da mu dopustimo da dođe na komemoraciju u Srebrenicu. I uvijek dobije isti odgovor: Kada Srbija genocid nazove pravim imenom, imat će mjesto na komemoraciji - naveo je Suljagić na Twitteru.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo