8°C
Mostar 11°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

02.07.2021 / 14:02 Fudbal - Utakmica na Grbavici

Veležu odobreno 5.000 ulaznica uz nekoliko uslova za navijače

Veležu odobreno 5.000 ulaznica uz nekoliko uslova za navijače
Foto: Vijesti.ba
FK Velež objavio je protokol za svoje navijače koji narednog četvrtka dolaze u Sarajevo na stadion Grbavica gdje će njihov tim u okviru 1. kola UEFA Konferencijske lige igrati protiv Coleraine iz Sjeverne Irske.

Saopćenje FK Velež prenosimo u cijelosti:

Poštovani navijači i prijatelji FK Velež Mostar,

Poznato Vam je da se utakmica prvog pretkola UEFA Konferencijske lige igra u četvrtak 08.07.2021 godine u 20.30 sati na stadionu FK Željezničar, Grbavica u Sarajevu. FK Velež je dobio odobrenje za prodaju 5.000 ulaznica. Pošto potražnja premašuje isti broj, UO FK Velež je odlučio da se ravnopravno tretira raspodjela ulaznica za članove UO, sponzore i finansijere FK Velež te KN Red Army i članove kluba koji imaju važeću člansku kartu kluba za 2020/2021. godinu.

Istima će biti stavljeno na raspolaganje cca 3.000 ulaznica. Preostala količina će biti puštena u slobodnu prodaju.

Poznato Vam je da su još na snazi posebne mjere koje je uvela Vlada FBiH te smo odlukom Ministarstva zdravstva KS broj 10-33-26895/21 dužni ispoštovati sljedeće: (Izvod iz odluke Ministarstva zdravstva KS)

Kupac karte dužan je da prilikom ulaska na stadion ispuni jedan od uslova, odnosno da predoči jedan od slijedećih dokumenata:

- Da je prebolovao virus COVID-19 u poslednjih 6 (šest) mjeseci i da predoči potvrdu o prebolovanom COVID-19;

- Da je vakcinisan i revakcinisan

- Da je vakcinisan u posljednjih 14 (četrnaest) dana bar jednom dozom vakcine

- Ako nije vakcinisan da posjeduje negativan PCR test ne stariji od 72h

- Da posjeduje negativan brzi antigen test, ne stariji od 24h

Molimo Vas da poštujete donešene odluke i da se prije ulaska na stadion spremite po osnovu gore navedenog uputstva. Navijači koji ne budu imali jedan od traženih dokumenata neće moći da uđu na stadion unatoč tome što posjeduju uredno kupljenu kartu.

Također Vas molimo da svojim ponašanjem u gradu koji nas prima kao svoje navijače pokažemo dostojanstvo na svakom mjestu gdje budemo boravili.

Posebno Vas molim za poštivanje uputstava službe obezbjeđenja koja će raditi striktno po uputstvima UEFA-e i odstupanja od istih će biti rigorozno kažnjavana a što nam nikako nije u interesu.

S obzirom da imamo obavezu da ispoštujemo protokole Ministarstva zdravstva i Kriznog štaba, u narednom period ćemo Vas obavjestiti o terminu prodaje karata.

Hvala Vam na razumjevanju.

MUSVDG

UO FK Velež


(Vijesti.ba)

Izdvajamo