8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

23.06.2021 / 20:00 Politika - Komentar za Vijesti.ba

Bošnjačka stranka CG odgovorila Dodiku: Ne doprinosi boljim odnosima

Bošnjačka stranka CG odgovorila Dodiku: Ne doprinosi boljim odnosima
Foto: Vijesti.ba

Bošnjačka stranka Crne Gore reagovala je na jučerašnji istup predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika, koji je svim poslanicima u Skupštini Crne Gore koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici poručio da nisu dobrodošli u RS...

... jer "ta njihova odluka predstavlja direktan udar na RS i srpski narod".


"Izjava Milorada Dodika svakako ne doprinosi uspostavljanju još bolje saradnje između Crne Gore i BiH, odnosno između Crne Gore i bh. entiteta Republika Srpska", rekli su za Vijesti.ba iz Bošnjačke stranke.

Kako su naveli, poslanici u parlamentu Crne Gore glasaju i donose odluke na osnovu onih principa za koje smatraju da su ispravni.

"Smatramo da je Rezolucija o genocidu u Srebrenici akt pomirenja među narodima. Pozivamo i gospodina Dodika da na ovaj tekst Rezolucije tako gleda. Srebrenica je simbol stradanja Bošnjaka i mi ćemo kao i svake godine odati poštu stradalima 11. jula", poručili su za Vijesti.ba iz Bošnjačke stranke.

Inače, Klub Bošnjačke stranke u Skupštini Crne Gore čine tri poslanika - Ervin Ibrahimović (predsjednik Kluba i lider stranke), Amer Smailović i Kenana Strujić-Harbić.


D.K.
(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo