27°C
Mostar 31°C
Tuzla 30°C
Banja Luka 28°C
Bihać 27°C
Powered by Dark Sky

22.06.2021 / 12:10 Politika - NSRS

Vukanović: Dodik prvo kaže da hodže arlauču, a sad mu je Erdogan brat

Vukanović: Dodik prvo kaže da hodže arlauču, a sad mu je Erdogan brat
Foto: NSRS

Narodni poslanik u Skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović je kolegama na početku današnje sjednice uputio je oštre poruke na račun vladajuće koalicije predvođene SNSD-om.

Također, zatražio je da se u dnevni red sjednice uvrsti glasanje o razrješenju predsjedavajućeg Skupštine Nebojše Čubrilovića, a prilikom obrazloženja svog zahtjeva kazao je da je Narodna skupština RS-a obezvrijeđena ponašanjem poslanika i nepoštovanjem odluka ove institucije, piše Avaz.

- Koliko puta smo mi ovdje podizali tenzije u cijelom regionu i onda se te odluke stave u ladicu. Od čuvenog referenduma do odluke da će delegati u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine bojkotovati odlučivanje. Ta odluka je i danas na snazi i ne poštuje se. Dajte da je stavimo van snage", rekao je on.

Vukanović, naime također, optužuje predsjednika NSRS da je u ovu instituciju zaposlio Đorđa Todorovića, na društvenim mrežama poznatijeg kao Todor Veliki ili Todor Obdareni.

Rekao je da „nema ništa potiv momka koji je zaposlen“ u NSRS, ali je naglasio da pravila zapošljavanja moraju da budu jednaki za sve.

– Svjedoci smo da se NSRS pretvorila u vreću za udaradnje od strane Milorada Dodika, koji se ponaša kao uzurpator. Koliko puta smo donosili odluke kojima su se dizale tenzije u regionu, da bi one na kraju bile poništene? Koliko smo donijeli zaključaka koje niko ne poštuje? Ako vi od nas tražite koja će nam boja cipela biti kada ulazimo u ovaj dom, i vi onda morate da ga poštujete – rekao je Vukanović.

Većina poslanika je bila protiv Vukanovićevog prijedloga.

Vukanović je također SNSD optužio za licemjernost.
- Vrijeđate narod tako što vaš predstavnik kaže da hodže arlauču i da mu smeta veliki broj džamija u Sarajevu, a onda odete u Antaliju i dobijete tursku markicu i potpišete da nemate ništa protiv BiH puta u NATO. Sad se ne bojite Bošnjaka, sad vam je Erdogan brat, kazao je Vukanović.(Vijesti.ba)

Izdvajamo