8°C
Mostar 10°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

21.06.2021 / 16:56 Politika - Igor Crnadak

Dodik će umjesto 'Goodbye BiH' uskoro izgovarati 'Welcome NATO'

Dodik će umjesto 'Goodbye BiH' uskoro izgovarati 'Welcome NATO'
Foto: Vijesti.ba

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak, komentirao je izjave zvaničnika da je BiH na korak do ulaska u NATO. Kazao je da se potvrđuje tačnim ono što PDP konstantno govori, da je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, zarad formiranja vlasti u Sarajevu pristao da stavi potpis na Nacionalni godišnji plan, koji je nazvan Programom reformi.

- Ono što mi govorimo od kraja 2019. godine, iz dana u dan se potvrđuje tačnim: Dodik je zarad formiranja vlasti u Sarajevu pristao da stavi potpis na Nacionalni godišnji plan, koji su, da bi zavarali javnost, nazvali Program reformi i mi se njihovim djelovanjem već nazalimo u Akcionom planu za članstvo - rekao je Crnadak, saopćeno je iz PDP-a.

Smatra da pod vlašću SNSD-a bh. entitet Republika Srpska zapravo postaje NATO Srpska, kao i država BiH.

- To je jasno već dvije godine i pod ovom vlašću postajemo NATO Srpska i NATO BiH. Prije nekoliko dana su vojnici najveće sile u NATO savezu, SAD, marširali Manjačom, a Republika Srpska je bila domaćin i učesnik. To je još jedna od potvrda da priča SNSD-a da ne idemo ka članstvu ne stoji. Pristali su na to, samo je pitanje vremena kada će i kako priznati javnosti - kazao je.

Podsjetio je da je prvi Program reformi, odnosno Nacionalni godišnji plan za NATO, u Narodnu skupštinu dostavljen u falsifikovanoj verziji.

- Tada su po ko zna koji put, pokušavajući da sakriju svoja djela, ponizili najviše zakonodavno tijelo Republike Srpske. Mi smo kao poslanici trebali da raspravljamo o dokumentu koji je dostavljen nepotpun, odnosno falsifikovan. Međutim, vrijeme pokaže sve i čini se da će, umjesto onog izgovorenog za skupštinskom govornicom ’Goodbye BiH’, Dodik uskoro izgovarati ’Welcome NATO" - zaključio je Crnadak.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo