0°C
Mostar 5°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 3°C
Bihać 0°C

16.06.2021 / 17:20 Ostali sportovi - Srebrenica

Proslava 11. rođendana Sportskih igara mladih

Proslava 11. rođendana Sportskih igara mladih
Foto: FENA

Plazma Sportske igre mladih će 18. juna ove godine u Srebrenici proslaviti svoj 11. rođendan te zvanično otvoriti ovogodišnje izdanje sa porukom „Zajedno kao jedan tim“.

Pored takmičenja u Srebrenici, dječake i djevojčice očekuje zabavni program sa direktnim TV prijenosom na N1 i Sport Klub televiziji, a posebno iznenađenje za sve učesnike otvaranja će biti prisustvo aAmbasadora Sportskih igara mladih.

U prethodnom periodu održana su takmičenja u Živinicama, Tuzli i Srebreniku, a pobjednike ovih gradova očekuju polufinalni turniri za tuzlansku regiju koji će se održati 28.6. u Tuzli.

Plazma Sportske igre mladih putovanje nastavljaju ka Gračanici, Gradačcu, Brčkom i Jajcu. Aktivnosti će biti realizirane uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka.

Najljepša sportska priča u BiH, održat će do kraja godine, takmičenja u 45. bh. gradova, a pravo učešća ove godine imaju dječaci i djevojčice 2006. godište i mlađi. Specijalni partner Igara ove godine je Olimpijski komitet BiH koji sa Igrama na terenima promoviše aktivan i zdrav način života te olimpijska načela.

Igre, uz finansijsku podršku USAID-a, nastavile su realizirati projekt "Fer igra za fer djetinjstvo" u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, s ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fair playu, saopćili su organizatori.


(Vijesti.ba / FENA) 

Izdvajamo