8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

16.06.2021 / 16:56 Regija - Predsjednik Srbije

Vučić: Nove traktorske kolone značile bi kraj srpske nacije

Vučić: Nove traktorske kolone značile bi kraj srpske nacije
Foto: N1

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije rekao je danas da Beograd neće dozvoliti ugrožavanje srpskog naroda na Kosovu.

Vučić je istakao da će Beograd uvijek diplomatski da reaguje i pokuša da stvari na Kosovu riješi mirnim putem. U nadi da nikome neće “pasti na pamet da koristi oružje da bi protjerao srpsku živalj sa vijekovnih ognjišta”. Nove traktorske kolone u Srbiji značile kraj srpske nacije, dodao je.

“Nemoguće je da Srbija to još jednom preživi. To više ne bi bio ožiljak, već kraj postojanja naše nacije. Mi to sebi više ne možemo da dozvolimo. Zato sam im bezbroj puta rekao, kao Boga vas molim, da se bilo ko ne igra sa ugrožavanjem mira i stabilnosti”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je naveo da iz razumljivih razloga ne može da priča kako bi Srbija zaštitila Srbe sa Kosova. Međutim, dovoljno je spreman da i Albancima i svakom u međunarodnoj zajednici kaže da Beograd neće dozvoliti ugrožavanje srpskog naroda na Kosovu.

Vučić je rekao da se Srbija nalazi u veoma teškoj situaciji. Te da je jedina strana o kojoj može da razgovara o ovom problemu NATO, koji ima mandat na Kosmetu.

“Razgovarao sam sa Jansom Stolterbengom. Molio za poštovanje svega onoga što smo dogovorili u Briselu oko odlaska naoružanih formacija na sjever Kosova. Molio da se na pravi vojska jer nemaju pravo po Rezoluciji 1244. Da li su čuli? Pa naravno da ne slušaju. Niti im je u interesu”, rekao je Aleksandar Vučić, prenosi N1.

On je poručio da Srbija u međuvremenu pravi veoma snažnu vojsku. Mnogo snažniju nego što je ikada bila.

“Ali da li nam je potreban bilo kakva avantura ili sukob sa NATO? Ni slučajno”, poručio je Aleksandar Vučić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo