18°C
Mostar 19°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 23°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

16.06.2021 / 13:49 Politika - Hrvatski predsjednik

Milanović 'brani' Dodika: Njemačka bi da od BiH napravi utopiju

Milanović 'brani' Dodika: Njemačka bi da od BiH napravi utopiju
Foto: Arhiv

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović ponovo je danas komentarisao Bosnu i Hercegovinu.

Komentirao je i činjenicu da mu premijer Plenković u zadnje vrijeme ne odgovara. „Dok god on šuti, meni je život ljepši. Vidim da na mene šalje svoje suradnike. OK, ali šalji bar lavove, ne pudlice. To je ta providna dječačka taktika“, rekao je predsjednik RH Milanović i ponovio kako se bavi poslovima iz svoje nadležnosti.

„Vodio sam delegaciju na summitu NATO-a. Svi znaju što se tu događalo, cijela Misija zna, s kakvim se problemom susrećemo. To je mala zavjera. Postoji plan da se Dayton promijeni, to je očito. Istovremeno se kažnjava Dodika zbog toga što krši Dayton – to je dakle službeno objašnjenje – i grčevito se izbjegava spomenuti Dayton u dijelu deklaracije gdje se bavi BiH“, rekao je predsjednik Milanović.

Na pitanje ko stoji iza toga, ponovio je: “Cijeli niz zapadnih država, ispod visoke razine. Miševi pokušavaju kolo voditi. Ne može se dobiti pažnja Angele Merkel za odnose Komšića i Dodika. Dapače, njezin je stav puno bliži našem stavu. Ali postoji cijeli spektar ljudi u berlinskom Ministarstvu vanjskih poslova koji su, na žalost, iz moje nekadašnje političke opcije, koji eksperimentiraju, htjeli bi od BiH napraviti utopiju. BiH je tronacionalna država“.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo