18°C
Mostar 19°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 23°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

15.06.2021 / 08:21 BiH - U Brčkom

Sastanak delegacija BiH i Hrvatske o autocesti Sarajevo-Beograd

Sastanak delegacija BiH i Hrvatske o autocesti Sarajevo-Beograd
Foto: Ilustracija

Delegacija Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, predvođena ministrom Vojinom Mitrovićem, sastat će danas u Brčkom sa delegacijom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske koju predvodi ministar Oleg Butković, a jedna od tema sastanka bit će autocesta Sarajevo-Beograd.

Sastanku delegacija prisustvovat će gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johann Sattler i prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH Michael Scanlan.

Tema sastanka je izgradnja novog mosta ili sanacija postojećeg na graničnom prijelazu Brčko-Gunja te definiranje kontakt tačke za novi most koji bi povezivao Koridor X i autocestu Rača-Brčko-Tuzla-Beograd, odnosno autocestu Sarajevo-Beograd.

Nakon sastanka u Brčkom, delegacije ministarstava sa šefom Odsjeka za upravljanje graničnim prijelazima Dubravkom Rodićem će obići granični prijelaz Svilaj, a zatim i s direktorom Autoputeva Republike Srpske Dušanom Topićem te granični prijelaz i most Gradiška, najavljeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.
(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo