20°C
Mostar 21°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 24°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

14.06.2021 / 22:26 Regija - Predsjednik Srbije

Vučić: Očekujem da Priština u Briselu nastavi svoj šou

Vučić: Očekujem da Priština u Briselu nastavi svoj šou

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić očekuje da predstavnici Prištine na sutrašnjem nastavku dijaloga Beograda i Prištine, "nastave svoj šou", jer ih suštinski ne zanima dijalog, već lokalni izbori koje za oktobar najavljuju na Kosovu.

- Zanima ih pobjeda na izborima i u skladu sa tim će se ponašati kao da dijalog nije ni postojao. Tražiće da budu ravnopravna strana kao da smo dvije države. Pošto je to nemoguće, mogu da saslušam, da se nasmijem na sve to - rekao je Vučić u Briselu za TV Pink.

Vučić je najavio da postoje teme od izuzetnog značaja koje će sutra pokrenuti, a među njima je i ona o nestalim osobama, te pojasnio da je namjera da se prvi put uđe u detalje i suštinu tog problema o kojem Priština ne daje odgovore.

On je istakao da ga ne interesuje mnogo šta će sutra reći Aljbin Kurti o pitanju Zajednice srpskih opština već šta će Kurtiju reći evropski predstavnici, te istakao da će insistirati da se formira ZSO kao što je predviđeno Briselskim sporazumom iz aprila 2013. godine.

Vučić je napomenuo da je najveći problem trafostanica Valač u srcu sjevernog dijela Kosova.

- Imamo velike probleme vezano za energetiku jer pokušavaju da ne dozvole distribuciju električne energije na sjever pokrajine - rekao je Vučić.


(Vijesti.ba / Srna)

Izdvajamo