26°C
Mostar 31°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 26°C
Bihać 26°C
Powered by Dark Sky

14.06.2021 / 00:13 Tenis - Nakon poraza u finalu

Tsitsipas: Novak napustio teren sa dva seta zaostatka, vratio se potpuno drugačiji

Tsitsipas: Novak napustio teren sa dva seta zaostatka, vratio se potpuno drugačiji
Foto: Vijesti.ba

Stefanos Tsitsipas bio je, očekivano, vrlo razočaran ishodom finala Roland Garrosa u kom je vodio sa 2:0 u setovima, a na kraju izgubio od Novaka Đokovića.

Poslije meča je na konferenciji za medije pričao detaljno o razvoju dešavanja na terenu i kako je Đoković poslije drugog seta izašao na teren kao potpuno drugi čovjek.

"Počeo sam da igram veoma kratko. Osjećao sam da je moj ritam nestao. Ne znam stvarno zbog čega. Bilo je čudno imajući u vidu da sam do tada nalazio ritam, udarce i kretanje po terenu koje je bilo savršeno. Odjednom sam se osjetio hladnim i bio van svega", rekao je Tsitsipas na konferenciji.

"Bilo je teško da se vratim. Stvarno bih volio da mogu da razumijem zašto se ovakve stvari dešavaju. Trudio sam se da to shvatim i tokom meča. Bilo je teško da se izborim sa tim".

Medicinski time-out između trećeg i četvrtog seta?

"Ne, nije imalo uticaja na mene. Da, imao sam bandažu kuka, mislio sam da bi mi pomogao da 'odblokiram' kuk, ali kasnije je sve bilo u redu. Vratio sam se u normalu".

Preokret i ispušten trijumf će Stefanosa proganjati još neko vrijeme., ali kaže da je naučio lekciju.

"Naučio sam danas da, bez obzira na sve, moraš da osvojiš tri seta da bi pobijedio, a ne dva. Dva seta zaista ne znače ništa. Još uvijek si jedan daleko od pobjede u cijelom meču. Ne mislim da sam se opustio niti da sam nešto promijenio. Nastavio sam isto da igram i radim stvari koje su bile dobre za mene. On je napustio teren sa dva seta zaostatka i ne znam šta se desilo tamo, ali vratio se odjednom kao potpuno drugačiji igrač", rekao je i podvukao:

"Osjetio se fizički jačim, imao je bolju anticipaciju, kretnju po terenu. Sve je izgledalo mnogo svježije i bolje nego prije. Ne znam, osjetio sam da je bolje čitao moju igru. Dobro za njega... Sve je uradio kako je trebalo".

Tsitsipas je na kraju istakao da je ovo samo dokaz da se približio najboljim igračima svijeta i da je spreman da već na Wimbledonu da napadne titulu koja mu je sada izmakla.

(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo