6°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 9°C

10.06.2021 / 22:15 Košarka - Iskren

Vujošević: Krivo mi je jer nisam primijetio Jokića

Vujošević: Krivo mi je jer nisam primijetio Jokića
Proslavljeni košarkaški stručnjak i nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Duško Vujošević, govorio je o nagradi MVP NBA lige koju je dobio Nikola Jokić.

Vujošević je u razgovoru za Index.hr poručio kako je pomalo šokiran jer je Jokić izabran za najkorisnijeg igrača u NBA ligi.

“Šokiran sam, ali i oduševljen što je Nikola dobio takvo priznanje. NBA liga je u posljednjih 20 godina doživjela veliku transformaciju. Kako igračku tako i sistemsku. Ćosić i Dalipagić, koji su u svoje vrijeme bili najbolji evropski igrači, došli su u NBA kampove, ali su odustali jer je tada to bio veliki rizik. Koliko god oni bili dobri, a bili su sjajni i imali su prohodnost u NBA ligi, Amerika ih nije željela. NBA liga je na takve igrače, koji su dolazili iz nekog drugog područja, gledala sa skepsom i uz potcjenjivanje”, istakao je Vujošević i osvrnuo se na period kada nije primijetio talenat Jokića u dresu Mege:

“Mogu sad da izmišljam i petljam, ali bit ću iskren. Jednostavno, nisam ga vidio, nisam ga primijetio. Znam da su mi ljudi koji su obavljali skautski posao u Partizanu rekli za njega da je debeo i da se ne isplati dovoditi ga. Sad mi je jako krivo. Taj previd samo govori o slabosti u strukturama Partizana. Dok je nama Jokić bio debeo, Miško Ražnatović ga je prepoznao i odveo u Megu. Užasno mi je žao zbog toga”, zaključio je čuveni trener.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo