13°C
Mostar 20°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

10.06.2021 / 18:34 Košarka - Saopćenje za javnost

Igokea: Nećemo biti izbačeni iz lige

Igokea: Nećemo biti izbačeni iz lige
Foto: Facebook

Nakon što su svoje mišljenje o odluci Takmičarske komisije Košarkaškog Saveza BiH dali Sparsi i Borac, na red je došla i Igokea, treća ekipa kojoj je izrečena identična kazna - izbacivanje u niži rang i kazna od 3.000 KM.

Saopćenje Igokee prenosimo u cjelosti:

- Nastavlja se serija apsurda u vezi sa Košarkaškim savezom BiH. Godinama se borimo sa odsustvom smisla i osjećaja za takmičenja, klubove, igrače od strane čelnih ljudi Saveza.

Sjetimo se da Igokea jedne sezone nije igrala takmičenje, pa smo prošle godine do posljednjeg trenutka uslovljavani da igramo tri takmičenja, što je nečuveno u sportskom svijetu! Sve je to zasluga Amera Čolana, koji treba da je servis klubovima, a on je čovjek koji ruši sve. Zato će morati da ode sa funkcije koju sada obavlja.

Borac, Sparsi i Igokea neće biti izbačeni iz lige. Sva pravna sredstva ćemo iskoristiti i izborićemo se za to. To je sve što treba reći o današnjoj pompeznoj vijesti i do sada neviđenoj odluci komesara takmičenja.

Ovo je vrijeme kada će KSBIH da doživi promjene koje se već dugo odlažu, a to je valjana registracija Saveza, usklađena sa zakonima. Odlučivanje u skladu sa tim, a to je da KSRS ima 50% učešća i odlučivanja.

Kad se to završi, onda možemo dalje raditi što se košarke tiče - navedeno je u saopćenju kluba iz Aleksandrovca.(Vijesti.ba)

Izdvajamo