-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

09.06.2021 / 15:28 Crna hronika - FUP

U Ilijašu uhapšen S.D. zbog 'proizvodnje i prometa opojnih droga'

U Ilijašu uhapšen S.D. zbog 'proizvodnje i prometa opojnih droga'
Foto: Arhiv
Policijski službenici Federalne uprave policije su 8. juna ove godine na području općine Ilijaš, uhapsili osobu inicijala S. D. (1977) koji se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

U okviru te aktivnosti, a na osnovu saglasnosti dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, kao i naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršeno je pretresanje osobe, stanova, pratećih i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni, kojom prilikom su pronađeni predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Također je na području te općine izvršen uviđaj na jednoj lokaciji u vezu s kojom se dovodi osumnjičeni S.D., a na kojoj je pronađeno 17 zasada nepoznate biljke dužine do 25 cm, koje asociraju na opojnu drogu „Cannabis sativa L“.

Osumnjičeni S.D. je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će protiv njega biti dostavljen nadležnom Tužilaštvu Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz FUP-a.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo