17°C
Mostar 21°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

09.06.2021 / 14:59 Politika - Podrška nižim nivoima

Novalić s ministrom privrede KS o nastavku pomoći i projektima

Novalić s ministrom privrede KS o nastavku pomoći i projektima
Foto: Vlada FBiH
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić razgovarao je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu sa zastupnikom u Skupštini KS Mahirom Devićem i ministrom privrede KS Adnanom Delićem ...

... o projektima koje podržava Vlada FBiH na području Kantona Sarajevo, s posebnim naglaskom na privredu.

Također, bilo je riječi i o pomoći Federalne vlade nižim nivoima vlasti, posebno kantonima, kako u prošloj tako i u ovoj godini.

Novalić je prezentirao efekte poduzetih mjera i aktivnosti Vlade FBiH na ublažavanju ekonomskih posljedica pandemije u protekloj godini, a kantonalne predstavnike je upoznao i o planu podrške Federalne vlade nižim nivoima vlasti u ovoj godini.

- Vlada Federacije nastavlja pomagati niže nivoe vlasti, pa tako i Kanton Sarajevo koji smo prošle godine podržali sa 100 miliona KM grantova namijenjenih zaustavljanju posljedica pandemije - rekao je Novalić.Istakao je i da je, na prijedlog Vlade, Parlament FBiH izmjenio zakon o izvršavanju budžeta FBiH za tekuću godinu, kojim je omogućeno da gradovima i općinama bude dodijeljeno 30 miliona KM iz federalnog budžeta.

Novalić je naveo da očekuje da uskoro bude donesena ta odluka.

Tokom sastanka je razgovarano i o infrastrukturnim projektima i unapređenju saobraćajne povezanosti, kao i o razvoju industrije i privrede, te ekonomskog potencijala ovog kantona, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo