16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

08.06.2021 / 14:12 Košarka - Zagreb

Amar Gegić novi igrač KK Cibona

Amar Gegić novi igrač KK Cibona
Foto: Vijesti.ba

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Gegić novi je član Košarkaškog kluba Cibona.

Ovu vijest potvrdio je hrvatski klub na zvaničnoj web stranici. Amar je ponikao u Sparsima odakle je 2016. godine prešao u Bayern. Nakon toga je jednu sezonu odigrao u beogradskom Partizanu, a posljednju je sezonu za sarajevske Sparse u ABA 2 ligi u prosjeku za 29 minuta provedenih u igri postizao 15.8 poena, 6.4 skokova i 4.2 asistencije. Bio je član svih mlađih selekcija Bosne i Hercegovine, a od 2016. godine je stalni član seniorske reprezentacije.

“Doveli smo mladog bh. reprezentativca koji je svojim ovogodišnjim igrama privukao pozornost i drugih abaligaša i inostranih klubova. Sretni smo što smo uspjeli ovaj posao završiti. To je igrač koji može igrati na više pozicija, koji je vrlo atletičan i ima iskustva igranja u instranstvu, igrao je za Bayern i Partizan. Prepoznao je Cibonu kao sredinu u kojoj će se njegov potencijal razviti do kraja. On kao igrač sigurno još nije završen, ali posjeduje kvalitetu koja će nama pomoći u narednoj sezoni.” – rekao je direktor KK Cibona Domagoj Čavlović.

Zadovoljstvo zbog realizovanog transfera nije krio ni bh. košarkaš.

“Iako su ponude stizale tokom cijele sezone, Cibona je kao klub pokazala najveći interes. Njihove ambicije i moja uloga u ostvarenju istih su bile najozbiljnije, tako da smo se lako dogovorili. Najvažnije od svega je da sam našao zajednički jezik s trenerom Vladom. Generalno mi se sviđa plan i rad ljudi u klubu i tu sam da pomognem da vratimo Cibonu u sami vrh regionalne košarke. Pratio sam igre kluba puno više u drugoj polovini sezone i svidjelo mi se što sam vidio. Okosnicu ekipe su činili mladi igrači koje uglavnom poznajem otprije, s obzirom da smo dosta puta igrali jedni protiv drugih. Smatram da mogu doprinijeti u svim segmentima igre kako bi ekipa pobjeđivala, ali ne bih puno pričao o tome, izaći ću na teren i pokazati što znam. Nadam se i kako će se situacija s koronavirusom ubrzo primiriti kako bi uspjehe mogli proslavljati uz navijače.” – rekao je Gegić po potpisu ugovora.

(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo