5°C
Mostar 8°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 6°C
Bihać 3°C

07.06.2021 / 19:09 Politika - Reakcije

Mijatović o Jazz Festu: Da je ovo uradila SDA bila bi drama, pošto smo mi ...

Mijatović o Jazz Festu: Da je ovo uradila SDA bila bi drama, pošto smo mi ...
Vojin Mijatović / Vijesti.ba
25. međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo 2021 je i zvanično otkazan.

- Nakon što nam je prošle godine tadašnji kantonalni ministar kulture i sporta Kenan Alikadić (SDA) ukinuo više od 70% planiranih sredstava, novo ministarstvo kulture u vladi Edina Forte (NS) i aktuelni ministar Samir Avdić (NiP) nisu ni uzeli u razmatranje prijavu Jazz Festa Sarajevo na javni poziv ministarstva za podršku projektima iz oblasti kulture za ovu godinu, kako je vidljivo iz dokumenata objavljenih na web stranici Ministarstva 7. maja, 28. maja i 4. juna, naveli su iz Jazz Festa.

Na novonastalu situacuju reagirao je i potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović.

- Neko sam ko istinski smatra Sarajevo svojim glavnim gradom i da sa punim pravom komentarišem sve jer me se tiče kao i svakog građanina Bosne i Hercegovine! Bosnu i Hercegovinu smatram svojom državom i domovinom, a gledam je kroz ljude, jedan od tih ljudi je Edin Zubcevic. Edina ne poznajem lično ali sve ono što piše, radi, govori, stvara je Bosna i Hercegovina kakvu ja volim i želim, naveo je Mijatović i dodao:

- Otkazivanje Jazz festa je minus glavnom gradu BiH i nama koji činimo vlast u glavnom gradu. E sad tumačite kako god želite i mislite šta god želite, da su ovo uradili SDA-ovci bila bi opšta drama, ovako pošto smo mi……..nemam komentar,  a da ima smisla! Puna podrška Jazzfestu Sarajevo i Edinu Zubčević, metropola i glavni grad se stvara nije to samo jedan član u Ustavu!


(Vijesti.ba)

Izdvajamo